Guru saya karangan

Beliau sudah berumah tangga dan kini mempunyai empat cahaya mata. Apabila kami melakukan kesalahan, beliau tidak akan memarahi kami.

Cikgu zabri merupakan guru kelas Tahun 6 Amanah dan juga mengajar di Tahun 5 Dedikasi. Guru saya karangan ini kerana sikapnya yang penyayang, mudah mesra dan baik hati.

Cikgu Zuhdi sudah lima tahun mengajar di Sekolah Kebangsaan Renek. Puan Norida juga merupakan guru kelas saya bagi Tahun Enam. Ramai muridnya berjaya dengan cemerlang dalam mata pelajaran yang diajarnya.

Selain itu, guru-guru juga seperti ibubapa kita yang mendidik kita dan menyayangi kita bagai menatang minyak yang penuh. Beliau seorang yang tegas. Most of the composition are popular questions for UPSR level.

Berusaha untuk menyenangi hati guru — sedar guru juga sebagai insan — emosi dan perasaan kadangkala boleh terjejas Isi 4: Menyimpan azam untuk membalas budi guru yang telah banyak berjasa — berusaha keras, belajar bersungguh-sungguh — sampai masa dapat membuktikan kejayaan kepada guru yang disayangi.

Saya dan rakan-rakan yang lain amat suka belajar bersama Cikgu Zuhdi. Lazimnya Cikgu Rahmah akan bertanyakan masalah yang kami hadapai terutama dalam bidang pelajaran. Nama beliau Cikgu Zabri Zabidi.

Saya amat kagum dengan Cikgu Zuhdi. Selain itu, Cikgu Zuhdi juga bergiat aktif dalam sukan. Rupa-rupanya, Puan Norida telah menjaga saya selama masa saya terpengsan. Pernah suatu ketika beliau mendenda murid sampai murid berkenaan menginsafi kesalahannya.

Kami berasa amat bersyukur kerana mempunyai guru yang baik hati dan penyayang. Rinduilah guru yang pernah mendidik kita, dan saya berazam untuk terus menghormati guru saya seadanya. Beliau berpengalaman mengajar selama 12 tahun. Salah seorang jaguh badminton yang dilatih oleh Cikgu Zuhdi adalah Muhammad Danial Hashim yang menjuarai peringkat negeri bawah 12 tahun pada tahun lepas.

Banyak mural di sekolah yang telah dilukis oleh beliau.

Walau bagaimanapun guru yang paling saya Guru saya karangan di sekolah saya ialah Cikgu Rahmah. Oleh itu, beliau pernah mengetuai pasukan bola jaring dan berjaya merangkul johan dalam pertandingan itu. Sukan yang digemari oleh beliau adalah badminton.

Demikianlah guru insan yang kadang-kadang dibenci tetapi rindu.Isi 1: Saya perlu berusaha gigih untuk menjadi pelajar cemerlang– kejayaan cemerlang seseorang anak murid menjadi piawai kejayaan seseorang guru – sebagai hadiah dan oleh-oleh kasih sayang antara murid dengan guru.

Contoh karangan sambutan hari guru Pada 16 mei yang lalu, sekolah saya iaitu Sekolah kebangsaan Ulu Yong, Kapit telah mengadakan majlis sambutan Hari guru peringkat sekolah dengan meriah sekali.

Majlis telah diadakan di dewan sekolah. Saya sangat gembira apabila bangun pada awal pagi itu untuk 4/4(35). Selain itu, guru-guru juga seperti ibubapa kita yang mendidik kita dan menyayangi kita bagai menatang minyak yang penuh.

Guru yang saya paling kagumi ialah Puan Norida. Beliau mengajar saya Bahasa Melayu dan Sains. Tuliskan sebuah karangan bertajuk, “Guru yang saya sayangi”. Semua orang mempunyai guru. Guru merupakan ibu bapa kedua bagi kita. Saya mempunyai seorang guru yang saya sayangi.

Nama guru berkenaan ialah Cikgu Zuhdi bin Ariffin. Beliau mengajar di Sekolah Kebangsaan Renek, Jerteh, Terengganu.

Guru Yang Saya Sayangi Guru merupakan insan yang paling penting dalam mencorakkan hidup seseorang pelajar. Tanpa bimbingan dan didikan guru pastinya saya dan rakan-rakan saya tidak akan dapat menikmati kehidupan yang. Saya sukakan beliau sebab beliau juga seorang yang lemah lembut dan bersifat keibuan.

Belaiu juga suka memberi nasihat kepada saya dan rakan-rakan di dalam kelas. Saya berasa amat bertuah mendapat seorang guru seperti Puan Nawal.

Download
Guru saya karangan
Rated 5/5 based on 96 review